Schouderklachten

Bij schouderklachten heeft u pijn rond het schoudergewricht als u uw bovenarm beweegt en soms ook als u hem stil houdt. De pijn kan een stekende pijn maar ook een zeurende pijn zijn. Soms straalt de pijn vanuit de schouder uit naar de schouderbladen, de nek, de elleboog of de vingers. Door de schouderpijn kunt u uw arm vaak niet goed bewegen, bijvoorbeeld bij het aan- en uitkleden of het kammen van uw haar. De pijnklachten kunnen uw dagelijkse bezigheden en werk belemmeren. Ook ’s nachts kan de pijn in de schouder heel hinderlijk zijn.

Aangezien verscheidene schouderaandoeningen vergelijkbare klachten kunnen veroorzaken is het verstandig een afspraak te maken met een gespecialiseerde schouderfysiotherapeut, zodat een diagnose gesteld kan worden.

Behandelingen:

Van de patiënten met schouderaandoeningen die bij de schouderorthopeed komen wordt ongeveer 70% conservatief (vaak fysiotherapeutisch) behandeld.

De behandeling kan bestaan uit herwinnen van de beweeglijkheid van de schoudergordel, het op lengte brengen van verkorte structuren, het aanleren van de juiste stand van de schouder(gordel) en het aanleren hoe de schouder op de juiste manier te gebruiken en te trainen door middel van actieve oefentherapie.

Vervolgens wordt functioneel (bijvoorbeeld t.a.v. werkgerelateerde taken) en/of sport-specifiek getraind. Dit is afhankelijk van het doel van de behandeling.

Ook kan worden behandeld n.a.v. een schouderoperatie.

De bij Mea Fysio Stadspark in schouders gespecialiseerde fysiotherapeut is lid van de stichting Schoudernet Noord.

Schoudernet Noord is een werkgroep van fysiotherapeuten die gespecialiseerd zijn op het gebied van diagnostiek en revalidatie van schouderaandoeningen.

Het doel van de stichting is het optimaliseren van de kwaliteit van het fysiotherapeutisch handelen van de deelnemende therapeuten bij schouderaandoeningen.

U bent bij ons dan ook verzekerd van de beste zorg voor uw schouderklacht.

Voor meer informatie kunt u terecht op https://schoudernetnoord.nl/