Henriëtte Joling

Sinds 1993 is Henriëtte als algemeen fysiotherapeut werkzaam en in 2003 heeft Henriëtte de specialisatie psychosomatische fysiotherapie afgerond.

Dit is een behandelvorm die inzicht biedt in de wisselwerking tussen lichaam en geest. Veel onbegrepen lichamelijke klachten worden door spanningen en stress veroorzaakt en kunnen verholpen worden als de patiënt beter leert ontspannen of in beweging komt.

De klachten die Henriëtte behandelt lopen uiteen van chronische pijn, hyperventilatie, angststoornissen, slapeloosheid, vermoeidheid, overmatig piekeren, depressie en burn- outs. Bij de psychosomatische fysiotherapie is het lichaam het uitgangspunt. Samen zoeken we naar de trigger van de stress en wat er nodig is om weer in balans te komen.

In veel gevallen is het nodig om te leren ontspannen. Dit kan onder meer met mindfulness, ontspanningsoefeningen, communicatieve massage, ademtherapie ,feldenkraisoefeningen.

Ook kan het nodig zijn juist meer in beweging te komen. Recent heeft Henriëtte hiervoor een cursus fysio- pilates gevolgd. Deze therapie helpt tegen lichamelijke klachten en zorgt ook voor een verbetering van de conditie van de patiënt.

Henriëtte Joling ( psychosomatisch therapeut ) staat geregistreerd in het Kwaliteitsregister Fysiotherapie NL (KRF NL).

BIG-registratienummer: 19924191404

Terug naar het overzicht
Henriette_Joling_foto.png