Pieter Bouma

Fysiotherapie is een ambacht en als handwerksman fysiotherapeut is Pieter bijna 40 jaar verbonden aan fysiotherapie Meijering en Bouma, sinds zomer 2019 onder de koepel van Mea Fysio.

Nieuwsgierigheid zorgde voor uitbreiding van vaardigheden en kennis, waardoor ik me gespecialiseerd heb in:

Manuele therapie: De manueeltherapeut heeft zich gespecialiseerd in het onderzoek en de behandeling van patiënten met klachten aan de wervelkolom en de gewrichten in armen en benen. Manuele therapie is geschikt voor klachten die, behalve met pijn, gepaard gaan met het slechter bewegen van een gewricht of gewrichten

Bedrijfsfysiotherapie: De bedrijfsfysiotherapeut richt zich op problemen die verband houden met het werk van de individuele werknemer. Zaken die aan de orde komen, zijn bijvoorbeeld werkhouding, werkplek, werktaken, werkduur en werkorganisatie.

Musculo skeletale echografie: de MSK-echografist die zich specifiek richt op echografie van de spieren, pezen, banden en slijmbeurzen rondom de gewrichten kan meer betrouwbaar onderzoek doen naar de oorzaak van de beperkingen en pijnklachten dan met het standaard fysiotherapeutisch onderzoek. Hiermee is eerder vast te stellen of een fysiotherapie behandeling zinvol is, de behandeling is te monitoren. Daarnaast wordt echografie ingezet als feedback bij het oefenen van de spieren van de onderrug: MCI: motor control impairment.

Fysiotherapie is maatwerk, één op één contacten zijn daarom de kern van Pieter zijn behandeling. Iedere patiënt krijgt naast persoonlijke aandacht, advies, huiswerk en oefentherapie een “tailor made” behandeling, waarbij het ambachtelijk handwerk in de zin van mobilisatie, manipulatie, massage en geleid actief bewegen een grote rol spelen.

Doordat fysiotherapie veel uitgebreider is dan toen Pieter in 1981 startte en Pieter zich niet kan bekwamen in alle aspecten van ons vak en werkt Pieter dankbaar samen met de verwijzend -huis-artsen, zijn collega’s in de praktijk, het Rugnetwerk Noord-Nederland dat, georganiseerd door de afdeling revalidatie van het Martiniziekenhuis in Groningen zich intensief richt op de al beschreven MCI klachten en echografie van de onderrug , de collega’s van de praktijk Fysiosportief met hun specialisatie sportfysiotherapie en de collega’s van de echo advanced groep van Fysiosupplies met wie we de kennis en vaardigheden van de MSK echografie steeds weer verbeteren.

Tot slot is de beroepsvereniging KNGF: ons “genootschap “op de achtergrond actief voor beleidszaken, scholing en advies.

Pieter Bouma ( manueel therapeut ) staat geregistreerd in het Kwaliteitsregister Fysiotherapie NL (KRF NL).

BIG-registratienummer: 59033241904

Terug naar het overzicht
Pieter_Bouma_foto.jpg